Accu's, Accu's en nog eens Accu's!

Natuurlijk leveren wij als accuspecialist alle mogelijke soorten accu's en niet alleen voor auto, motorfietsen & trucks maar ook voor recreatie voertuigen, marine toepassingen, (semi)-tractie toepassingen en specials zoals voor oa electrische rolstoelen, heftrucks. Dus heeft u een accu nodig?  Dan leveren wij hem! Neem contact met ons op als u vragen heeft over deze belangrijke productlijn.

Graag geven wij even een korte beschrijving van de diverse soorten accu's.

VMF Green System

VMF Green System is een complete lijn van geheel gesloten, dus werkelijk onderhoudsvrije, start- en servicebatterijen op basis van strekplaten en calcium-calcium technologie. Boogstein calcium accu’s hebben extra startvermogen en een zeer geringe zelfontlading: na een jaar opslag nog steeds inzetbaar!
Door de hoge bedrijfszekerheid en veiligheid zijn VMF Green System accu’s bij uitstek geschikt voor installaties waar betrouwbaarheid en veiligheid van vitaal belang zijn, zoals bij reddingsmiddelen, noodvoorzieningen, terreinvoertuigen, enzovoort.

Hardrubber en specials

Accu's uitgevoerd in klassie hardrubber voor speciale toepassingen.

Truckline

Deze superbetrouwbare lood-antimoon accu’s zijn al vele jaren favoriet bij de veeleisende gebruiker. Het laag antimoongehalte van platen zorgt voor minimaal waterverbruik en geringe zelfontlading. Geschikt voor starten en lichte cyclische toepassingen.

Semitractie

Vrachtwagens en bussen verbruiken veel energie. Accessoires zoals standkachel, contourverlichting, koelkast, koffiemachine en laadklep vergen het uiterste van de accu. Voeg daarbij nog de ruststroomgebruikers zoals boordcomputer, diefstalbeveiliging en tachograaf. Hier is niet alleen behoefte aan startcapaciteit, maar spelen bij de accukeuze ook de cyclische eigenschappen een rol: het bestand zijn tegen diepere ontladingen.

Recreatie

Robuuste, onderhoudsvrije batterijen, speciaal gebouwd voor gebruik in caravan en boot. Deze gunstig geprijsde batterijen hebben een lange levensduur, ook bij cyclisch gebruik, en de dubbele separatie tussen de platen maakt ze beter bestand tegen trillingen en schokken. Andere eigenschappen zijn per model verschillend: dubbele aansluitpolen, gasafvoer en versterkte handgreep.

Deka Deep Cycle

Prestatie, betrouwbaarheid en toegevoegde waarde zijn de voornaamste voordelen van Deka deep cycle accu’s. East Penn Manufacturing Company is sinds 1946 gegroeid van pionier tot een van de meest vooraanstaande batterijproducenten in de Verenigde Staten en wij zijn trots het Deka merk te mogen vertegenwoordigen.

De Pro Master serie is bij uitstek geschikt voor toepassing in cyclisch bedrijf zoals hoogwerkers, intern transportmateriaal en electrisch aangedreven voertuigen.

Monobloc Tractie

Voor professionele, lichte tractietoepassingen zoals elektrische palletwagens, veegmachines maar ook voor verbruikstoepassingen zoals mobiele verkeerslichten en boordnetverzorging is de serie Monobloc Tractie de aangewezen oplossing.

Haze Gel

Volledig gesloten, onderhoudsvrije batterijen waarbij het electrolyt is opgeslagen als een gel. De accu is daardoor lekvrij en kan in vele posities worden geinstalleerd. De GMF Gel accu’s zijn bijzonder geschikt voor cyclische en stationaire toepassingen waarbij veiligheid en onderhoudsvriendelijkheid een rol spelen. GMF Gel accu’s voldoen aan UN2800 en kunnen daarom zonder speciale voorzieningen worden vervoerd over zee, te land en wellicht in de lucht.

Optima Spiralcell

De Optima accu’s behoren tot de betrouwbaarste en duurzaamste accu’s die verkrijgbaar zijn. Het elektrolyt is geabsorbeerd in een glasmatseparator, wat resulteert in een lage inwendige weerstand en een zeer hoge capaciteit.

VMF VRLA-AGM

Geheel gesloten AGM recombinatiebatterijen voor vele toepassingen, variërend van alarminstallatie tot golftrolley. Als tegenhanger van de Yuasa NP serie zijn de batterijen uit de serie VMF-VRLA meer dan gewaardeerd vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. En de relevante types zijn natuurlijk voorzien van het VdS keurmerk.

De serie DC heeft extra cyclisch vermogen en is daarmee zeer geschikt voor gebruik in zware applicaties zoals rolstoel, scootmobiel, intern transport en hoogwerkers, maar in het bijzonder ook als servicebatterij in caravan en boot.

Odyssey Drycell

Twee accu’s in één: een enorme startcapaciteit gepaard aan uitzonderlijk cyclisch vermogen. De Odyssey® recombinatiebatterij dankt haar startcapaciteit aan een grote hoeveelheid dunne platen en de cyclische kwaliteiten aan het pure lood waaruit deze zijn vervaardigd. De toepassing van puur lood wordt mogelijk gemaakt door het platenpakket en het door de glasmatseparatie opgenomen electrolyt als één solide geheel op te sluiten. Zo ontstaat een schok- en trilbestendige superaccu. Odyssey heeft twee jaar volledige garantie voor powersport toepassingen en drie jaar volledige garantie bij toepassing in auto’s en schepen.

VMF Powersport HP 6V

Deze 6V High Performance accu's zijn natuurlijk bedoeld voor de klassieke motoren. In technisch opzicht zijn ze echter buitengewoon modern: anti-sulfaat legering voor de platen en veelal ook nog glasvezel separatoren.

VMF Powersport HP 12V

Dankzij de toepassing van een antisulfaat legering zijn de drooggeladen accu’s uit deze serie extra bestand tegen diepe ontlading. Door de moderne constructie met glasmat separatoren en versterkte doorverbindingen is de HP accu het traditionele werkpaard voor alle ruige toepassingen en barre omstandigheden. In deze serie bevinden zich dan ook niet alleen de motoraccu’s, maar ook de accu’s voor bijvoorbeeld tuinbouwmachines en off-road voertuigen.

VMF Powersport MF

Deze onderhoudsvrije recombinatieaccu’s maken gebruik van de meest moderne Absorbed Glass Matt techniek. Doordat het elektrolyt in speciale flacons separaat wordt bijgeleverd is de standtijd van deze batterijen oneindig lang. Eenmaal gevuld wordt het elektrolyt gebonden in de glasvezelseparatie en kan ook bij beschadiging of onderdruk niet meer vrijkomen. Dankzij de recombinatietechniek behoeft de VMF POWERSPORT MF accu nooit meer te worden bijgevuld.

VMF Powersport Sealed

De werking van VMF POWERSPORT SMF accu’s berust op dezelfde principes als bij de serie MF, doch ze zijn reeds in de fabriek gevuld en hermetisch gesloten. Men noemt deze uitvoering dan ook wel Factory Activated. Ze zijn voor gebruik gereed en dat verhoogt het gemak voor verkoper en gebruiker. Deze onderhoudsvrije accu’s hebben een minimale zelfontlading en kunnen daarom langere tijd worden bewaard zonder herlading.

Tractiecellen DIN

De Hawker Perfect Plus tractiebatterijen kenmerken zich door een hoog vermogen en een hoge betrouwbaarheid. 
Beschikbaar in de DIN- en BS-afmetingen, die voldoen aan de DIN/EN 60254 en de IEC 254-2 afmetingsnormen. Op verzoek kunnen deze batterijen uitgevoerd worden met het Hawker aquamatic automatisch centraal vulsysteem en/of met een luchtmengsysteem om de oplaadtijd te verlagen en de beschikbaarheid van de batterij te vergroten.

Tractiecellen Gel DIN

Hawker Evolution is de naam van de nieuwe serie Gel tractiebatterijen met recombinatietechniek. Samen met onze hoogfrequent Smartchargers geeft de serie Evolution enorme capaciteitsverhoging, terwijl gelijktijdig belangrijke besparingen worden verwezenlijkt op het terrein van onderhoud (geen water bijvullen) en inrichting (behoeft slechts een zeer eenvoudige laadruimte). Door de minimale gasemissie is deze serie ook bij uitstek geschikt voor de voedselindustrie

Tractiecellen BS

De Hawker Perfect Plus tractiebatterijen kenmerken zich door een hoog vermogen en een hoge betrouwbaarheid. 
Beschikbaar in de DIN- en BS-afmetingen, die voldoen aan de DIN/EN 60254 en de IEC 254-2 afmetingsnormen. Op verzoek kunnen deze batterijen uitgevoerd worden met het Hawker aquamatic automatisch centraal vulsysteem en/of met een luchtmengsysteem om de oplaadtijd te verlagen en de beschikbaarheid van de batterij te vergroten.

Tractiecellen Gel BS

Tractiecellen Gel BS Hawker Evolution is de naam van de nieuwe serie Gel tractiebatterijen met recombinatietechniek. Samen met onze hoogfrequent Smartchargers geeft de serie Evolution enorme capaciteitsverhoging, terwijl gelijktijdig belangrijke besparingen worden verwezenlijkt op het terrein van onderhoud (geen water bijvullen) en inrichting (behoeft slechts een zeer eenvoudige laadruimte). Door de minimale gasemissie is deze serie ook bij uitstek geschikt voor de voedselindustrie

Stationaire Batterijen's

Stationaire batterijen zijn een vitaal onderdeel van ieder UPS of PV systeem, ongeacht de omvang. Doordat wij een groot aantal fabrikanten van wereldfaam in haar leveranciersportefeuille heeft kan zij op onafhankelijke wijze de gebruiker bijstaan in het maken van keuzes en afwegingen.

Wij leveren niet alleen de accu's maar ook alle toebehoren inclusief racks.

Het leveringsprogramma omvat o.a.

- 12 Volt 10-jaar series in Front Access
- 12 Volt 10 jaar Monobloc
-   2 Volt 20-jaar series stapelbaar VRLA

 

 

Zonder goede accu tester ben je nergens in een moderne werkplaats
Accu tester VMF-BTS1250vmf-bts1250 accu tester

Klik HIER voor de gebruikers handleiding van de accu tester.

 
Naast een accu tester is het steeds vaker noodzaak de accu inteleren. (coderen)

Eco Bat START-STOP VALIDATIE Jari Techniek bvt-02

Eco Bat START-STOP VALIDATIE bvt-02 App lijst    Eco Bat START-STOP VALIDATIE bvt-02 gebruikers handleiding