JLM   logo JLM
Diesel producten

Diesel motoren hebben de laatste jaren qua techniek grote sprongen voorwaarts gemaakt en staan inmiddels ver af van de ronkende en rokende motoren die het ooit waren. Dat deze technisch steeds verder geavanceerde motoren ook om steeds betere additieven vragen, realiseren wij ons als geen ander.

Om die reden hebben we een speciaal produktassortiment van JLM opgenomen in ons leverings programma. Produkten die als geen ander passen bij de dieselmotoren en brandstof- en uitlaatsystemen van nu.

J02250 - Diesel DPF Cleaning Toolkit

J02250

De JLM Diesel DPF Cleaning Toolkit reinigt en herstelt in combinatie met het JLM Cleaning & Flush vloeistof pakket ernstig vervuilde roetfilters en bespaart de automobilist tot duizenden euro’s vervanging.
JLM cleaning tool   JLM Cleaning en Fluid pack


JLM diesel roetfilter 3 voudige reiniging

Produktinformatie

Als een roetfilter volledig dichtgeslibd is, moet deze in veel gevallen compleet vernieuwd worden. Een nieuw roetfilter kost, afhankelijk van automerk en model, inclusief demontage en montage al snel 1.000 tot 5.000 euro.

De DPF cleaning kit is voordeliger dan het vervangen van het roetfilter en bespaart naast geld ook tijd. De werkplaats kan het roetfilter in maximaal één uur volledig reinigen.

De JLM Diesel DPF Cleaning Toolkit bestaat uit een spuitpistool op luchtdruk met ingebouwde drukregelaar, een speciaal voor JLM gecoate drukbeker, een anderhalve meter lange flexibele transparante slang, twee conische inspuitmonden voor eenvoudige montage, een JLM diesel DPF spuitlans, 500 milliliter JLM Diesel DPF Cleaning Fluid en anderhalve liter JLM Diesel DPF Flush Fluid.

De drukbeker heeft de speciale coating omdat de reinigingsvloeistoffen corrosief zijn. Zonder coating zouden de vloeistoffen de drukbeker aan de binnenzijde aantasten en het vuil in het roetfilter achterlaten. Met de flexibele slang en de conische inspuitmonden kan de JLM Diesel DPF Cleaning Toolkit de roetfilters van de meeste automerken en modellen, ongeacht de positie van het filter, reinigen.

---------------------------------------------------------------------------

JLM voordelen

Gebruiksaanwijzing

Neem voor gebruik van de JLM reinigingsproducten de juiste beschermende maatregelen in acht. Draag handschoenen en een veiligheidsbril gedurende het gehele reinigingsproces.

Breng de motor op bedrijfstemperatuur en zet deze vervolgens uit. Vul de drukbeker met de 500 milliliter zeer geconcentreerde JLM Diesel DPF Cleaning Fluid. Sluit het spuitpistool aan op luchtdruk, de ingebouwde drukregelaar regelt de druk automatisch af op maximaal 5 bar.

Sluit de conische inspuitmond aan op de rubberslang van de voorste druksensor op het roetfilter. Spuit de reinigingsvloeistof gedurende ongeveer één minuut geleidelijk via de slang in het roetfilter. Doe dit rustig en zorg ervoor dat de vloeistof niet terug de drukbeker instroomt. Let op dat de vloeistof niet lekt op oppervlakken die tijdens het draaien van de motor heet worden.

Laat de vloeistof twee tot drie minuten in het roetfilter inwerken. Plaats een vloeistof-opvangbak onder de uitlaat. Laat de motor twee tot drie minuten tussen 2.000 en 3.000 toeren draaien. Er komt nu schuim uit de uitlaat. Schakel de motor uit.

Vul de vloeistoftank met JLM Diesel DPF Flush Fluid. Start de motor en sluit de conische inspuitmond aan op de rubberslang van de voorste druksensor van het roetfilter. Laat de motor opnieuw drie minuten tussen de 2.000 en 3.000 toeren draaien. Spuit nu geleidelijk alle spoelvloeistof door het roetfilter.

Het is belangrijk om de volledige anderhalve liter spoelvloeistof te gebruiken om een maximale werking te garanderen. Maak de sensorslang na het spoelen goed droog. Als u dit niet doet kan dit de meetwaarden van de elektronische regeleenheid van de auto nadelig beïnvloeden en storingen veroorzaken.

Voeg nu voor een volledige en perfecte regeneratie JLM Diesel Particulate Filter Cleaner J02210 aan de brandstoftank toe. Start het geforceerde regeneratieproces van het roetfilter via diagnoseapparatuur en de elektronische regeleenheid van de auto of met een snelwegrit van ongeveer 20 minuten. Volg hierbij de procedures van de betreffende autofabrikant. Reinig de JLM Diesel DPF Cleaning Toolkit na gebruik grondig met water. Als het roetfilter na de behandeling met JLM Cleaning en Flush vloeistof nog steeds verstopt is, moet deze alsnog worden vernieuwd.

Bekijk ook onze uitgebreide instructie video via deze link 

Om het roetfilter van uw auto na de reiniging goed te kunnen onderhouden en een zo lang mogelijke levensduur te garanderen, adviseren wij u om regelmatig JLM Diesel DPF ReGen Plus aan uw volle brandstoftank toe te voegen. In extreme gevallen en zodra het oranje DPF-controlelampje op uw dashboard gaat branden adviseren wij om JLM Diesel Particulate Filter Cleaner aan de brandstof toe te voegen.

          JLM DPF cleaning kit gebruikers handleiding

JLM DPF Cleaning kit instructie video

JLM DPF Cleaning kit instructie video 

JLM nieuwe folder klik hier

Contact opnemen?Wilt u informatie, advies of meer info ontvangen?

klik dan hier

 

 

visite kaartje Marco Duinkerken

Social media: twitter follow Jari Techniek  Facebook Jari Techniek Hoogeveen